Вівторок
17.09.2024
18:46
Категорії розділу
Домашнє завдання [600]
Наше життя [594]
Оголошення [422]
архів [0]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Полтавська Гімназія № 17
  • МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
  • Полтавська міська рада
  • Підручники, скачати
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Як справи 8-В ?
    Головна » 2019 » Травень » 13 » Звернення на прохання Полтаваобленерго
    16:40
    Звернення на прохання Полтаваобленерго

    Шановні учні та батьки! На прохання від Полтаваобленерго, що обслуговують різноманітні лінії електропередачі ( у подальшому документі ЛЕП), а також адміністрації школи звертаюся до вас з проханням повторити основні правила користування електромережами та правила збереження життя і здоров'я.

    Текст звернення від організації: "Електрика сьогодні надійно працює в промисловому комплексі, сільському господарстві та побуті. Однак при необережній поведінці з електрострумом, він може призвести до травм або смерті. Підступна особливість електричного струму полягає в тому, що він невидимий, не має ні запаху, ні кольору. Електричний струм вражає зненацька, коли людина ненароком торкнулася рукою або іншою частиною тіла дроту під напругою. Щороку трапляються нещасні випадки з дітьми та дорослими, які потрапили під напругу через незнання техніки безпеки або через свідоме її порушення. Публічне акціонерне товариство «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» звертається до Вас з проханням дотримуватися вимог правил техніки безпеки під час перебування учнів в місцях проходження ліній електропередач. Тому, з метою запобігання нещасних випадків, необхідно суворо виконувати «Правила охорони електричних мереж», згідно з якими ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

    -наближатися до обірваних і таких, що лежать на землі, деревах та кущах дротів на відстань меншу 8 метрів;

    -накидати на струмовідні частини дріт, магнітофонну стрічку та інші предмети;

    -запускати поблизу ліній електропередач повітряних зміїв, кордові моделі літаків, повітряні китайські ліхтарики тощо;

    -стріляти по ізоляторах;

    -підніматися на опори повітряних ЛЕП, знімати з них попереджувальні плакати та написи; -знаходитися під дротами і поблизу опор ЛЕП під час грози, дощу, туману, сильного вітру;

    -залазити на дахи приміщень, споруд і на дерева, над якими проходять дроти ЛЕП;

    -перевозити і переносити негабаритні предмети, які можуть наблизитися до дротів повітряних ЛЕП;

    -рубати та підрізати дерева під дротами ЛЕП та поблизу них;

    -купатися під дротами ЛЕП в місцях їх перетину з річками, озерами, ставками;

    -розпалювати багаття і звалювати під дротами ЛЕП солому, сіно, сміття, запалювати феєрверки.

    Якщо виявлено дріт, який лежить на землі, ні в якому разі не можна наближатися до нього, організувати охорону, обгородити місце пошкодження ЛЕП. Про те, що сталося, необхідно повідомити по телефону Кол-центр: (0532)510-910;0800-305-035(безкоштовно);050-305-99-10;097-20-20-207;093-17-02-53. Згідно з «Правилами охорони електричних мереж» для забезпечення,створення і збереження нормальних умов експлуатації електричних мереж і попередження нещасних випадків, встановлені охоронні зони у вигляді земельної ділянки і повітряного простору, обмеженими вертикальними площинами по обидва боки лінії від крайніх дротів за невідхиленого їх положення на відстані для ліній напругою: до 1 кВ - 2 метри; 35 кВ - 15 метрів; 154 кВ - 25 метрів; до 20 кВ - 10 метрів; 110 кВ - 20 метрів; 330 кВ - ЗО метрів. У межах охоронних зон без письмового дозволу (погодження) ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» забороняється проводити будівельні та монтажні роботи. Крім вищесказаного, не можна проводити будь-які дії які можуть порушити нормальну роботу електричних мереж і призвести до нещасного випадку або припинення подачі електричної енергії споживачам. Багаторічний досвід показує, що в більшості випадків через невиконання викладених вище вимог травмуються і вмирають діти і підлітки. Так, у 2012р. в с. Малі Будища від ураження електричним струмом помер 13- річний хлопчик. Причиною загибелі стало, те що він взявся рукою за оголений провід. В Полтаві у 2012р. на залізничному вокзалі 15-річний підліток загинув від контакту з лінією електропостачання руху потягів. 2013-го року в Кременчуці 8-річний хлопчик був уражений струмом під час гри на даху гаража. У 2014р. на-станції Карлівка 16-річний хлопець заліз на вагони потяга. При спробі спуститися вниз, він попав в поле дії невидимої електричної дуги напругою 27 тис.вольт. У Кременчуці 2014-го року діти закинули м'яч на гараж. 9-річна дівчинка побігла за м'ячем і отримала смертельне ураження струмом від ліхтаря , який знаходився поруч. У Шишацькому p-ні в 2016 році на території непрацюючої бази відпочинку 17-річний підліток виліз на з'єднувач електроопори, яка вела до непрацюючого трансформатора, але дріт був під напругою-хлопець отримав термічні опіки, що призвело до смерті. 2018 року 14-річного мешканця Козельщинського p-ну вдарило струмом. Юний екстремал спробував залізти на вагон потяга. Він отримав термічні опіки І-Ill ступенів на 50% поверхні тіла. Мета нашого звернення-ще раз нагадати Вам про небезпеку ураження дітей і дорослих електричним струмом під час знаходження їх в зонах проходження ліній електропередач."

    Нажаль, страшна статистика що до підлітків та юнацтва від Полтаваобленерго на цьому не закінчується. Маю повідомити, що нещодавній випускник нашої гімназії , досить дорослий юнак, у гонитві  за  сучасними знімками екстриму на вагонах потягу одержав значні та чисельні травми голови і 65% опіків тіла. Зараз вже знаходиться в опіковому центрі м. Кременчук, тож рідні звертаються за допомогою до небайдужих людей врятувати життя сина.  Дотримання норм і правил могло б порятувати багато життів, про що повідомляється у новинах досить часто.. проте молодь воліє бути впевненою лише у своїх рішеннях та інтересах, а слід навчитися розуміти вимоги, які логічно витікають з вже колись здобутого досвіду. Там, де можна запобігти проблемі, слід попрацювати разом. Будь-ласка, наголосіть на правилах вдома, привчіть дослухатися до порад дорослих у школі, подаруйте безпечне й успішне майбутнє, особливо нашим дітям!

    Категорія: Наше життя | Переглядів: 284 | Додав: moveaheadclass | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar