Вівторок
17.09.2024
18:37
Категорії розділу
Домашнє завдання [600]
Наше життя [594]
Оголошення [422]
архів [0]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Полтавська Гімназія № 17
  • МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
  • Полтавська міська рада
  • Підручники, скачати
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 3
    Гостей: 3
    Користувачів: 0
    Як справи 8-В ?
    Головна » 2018 » Березень » 15 » У житті трапляються приклади взірцевої мужності та цінності людського буття
    17:58
    У житті трапляються приклади взірцевої мужності та цінності людського буття

    Один з найбільш знаменитих фізиків-теоретиків, британський вчений Стівен Гокінг помер 14 березня 2018 у віці 76 років у себе вдома у Кембриджі. Про це повідомила родина великого вченого. Він був унікальною людиною з дивовижним бажанням пізнавати світ та досліджувати Всесвіт. Стівен Гокінг є взірцем людської мужності та волі до життя, наповненого подіями і діяльністю.

    Професор, який страждав на аміотрофічний склероз, був майже повністю паралізований і говорив за допомогою синтезатора мови, який винайшов самостійно, а на його вдосконалення витратив майже 10 років. Він вивчав походження Всесвіту, зокрема, теорію виникнення світу і теорію чорних дір.

    Завдяки своїй книзі "Коротка історія часу" Гокінг прославився на весь світ.Стівен Гокінг має 12 почесних ступенів, є членом Британського наукового Королівського товариства та Академії наук США. Його наукові заслуги відзначені безліччю премій і нагород.

    У 2007 році фізик, який все життя мріяв побувати у невагомості, здійснив політ над Атлантикою на спеціально сконструйованому літаку. У 2009 році він планував відправитися в космос, проте, поїздка не відбулася.

    Стівен Гокінг народився 8 січня 1942 року в Оксфорді.

    Лікарі діагностували у нього бічний аміотрофічний склероз у 1963 році. Тоді вони стверджували, що жити вченому залишилося два з половиною роки.

    Хвороба швидко прогресувала, в зв'язку з чим вченому довелося сісти на інвалідний візок. Початкові прогнози лікарів не виправдалися: вчений продовжив наукову роботу, двічі одружувався і став батьком трьох дітей.

    Попри параліч Гокінг вів активне життя - займався наукою, викладав, виступав з доповідями, спілкуючись зі світом за допомогою комп'ютера зі синтезатором мови, спеціально сконструйованого для нього компанією Intel.

    Гокінг є одним з засновників квантової космології, займався вивченням проблеми виникнення космологічної сингулярності - первинного стану Всесвіту, з якого він, відповідно до теорії Великого вибуху, безперервно розширюється. Вчений зробив багато відкриттів в теорії чорних дір. Зокрема, він відкрив, що маленькі чорні діри втрачають енергію, випускаючи "випромінювання Гокінга", і випаровуються.

    Гокінг озвучував сам себе в популярних мультсеріалах "Сімпсони" і "Футурама", а також знімався в епізодах популярних серіалів, наприклад, "Теорії Великого вибуху". Про життєвий шлях вченого зняли кілька документальних і художніх фільмів.

    У 2017 році Гокінг у вигляді голограми з'явився на форумі YES-2017 у Києві. Пан Гокінг розповів про те, чому варто заселяти інші планети, створювати колонії на Місяці, а також про штучний інтелект і його можливості.

    "Дивіться на зорі, а не під ноги, будьте допитливими", - зазначив науковець, а також сказав, що бажає українцям більше свободи.

     

    Категорія: Наше життя | Переглядів: 172 | Додав: moveaheadclass | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar