Вівторок
17.09.2024
18:34
Категорії розділу
Домашнє завдання [600]
Наше життя [594]
Оголошення [422]
архів [0]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
  • Полтавська Гімназія № 17
  • МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
  • Полтавська міська рада
  • Підручники, скачати
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 3
    Гостей: 3
    Користувачів: 0
    Як справи 8-В ?
    Головна » 2018 » Вересень » 7 » Традиційні події початку вересня.
    16:44
    Традиційні події початку вересня.

    З початком вересня про Полтавщину згадує вся Україна. По-перше, 9 вересня, завдяки нашому славетному землякові- І.П.Котляревському! Письменник, поет, драматург, засновник нової української літератури, громадський діяч, гуманіст, який завжди намагався розуміти людей, не залежно від їх походження, статусу та статків. До цього дня Полтавський музично-драматичний театр пропонує на своїй сцені знамениту "Енеїду" (у Пт., 7 вересня) для відкриття театрального сезону, а далі- "Наталка-Полтавка" (у Нд., 9 вересня). Також 7 вересня "Енеїду" представляють і в ляльковому театрі міста. Цими вихідними пройдуть заходи в бібліотеках та музеях нашого міста, присвячені І.П.Котляревському.

        

    По-друге, коли говорять про День Українського Кіно (щороку друга субота вересня), бо поява і розвиток українського кінематографу багато в чому зобов'язані талантам Полтавщини.

    Два вихідних дні у Полтаві проходитеме Всеукраїнський фестиваль документального кіно "Полтава- КІНОДОК- 2018"

    8-9 вересня у залі ПНПУ показуватимуть документальне кіно в рамках восьмого всеукраїнського екологічного фестивалю «Полтава-Док». Дійство відбуватиметься в залі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка. Відкриття фестивалю заплановане на 13 годину, а показ першого фільму — за півгодини. Показ фільмів стартуватиме після обіду і триватиме до вечора. Долучившись, ви зможете цікаво провести час з друзями або всією родиною.

    етнофестиваль «Зберемося, Роде!»

    Також 8 та 9 вересня 2018 року у Полтаві відбудеться етнофестиваль «Зберемося, Роде!». Фестиваль пройде у міському парку культури та відпочинку «Перемога».

     У нашій Полтаві щодня є куди підти і що подивитися, стати учасником цікавих подій, навіть безкоштовно.  Та цими вихідними в місті буде шумно і пісенно, бо ввечері в суботу має виступ запальний MONATIK. 

    8 вересня - Міжнародний день надання першої допомоги. У сьогоденні такі важливі знання правильного здійснення допомоги рятують життя людей і зберігають ваше здоров'я.

     8 вересня- Міжнародний День Грамотності. Цього разу не маємо можливості одночасно написати наш традиційний диктант, але потренуватися вдома, будь-ласка, спробуйте. Радує те, що за даними ООН Україна за рівнем грамотності, навченості та освіченості входить у першу четвірку світу.

    Збирайте інформацію та враження, при нагоді все обговоримо на класній годині у понеділок.

    Приємного відпочинку на вихідних! Не забувайте про важливі справи і першочергово- НАВЧАННЯ!

    з Добром-GV

     

     

    Категорія: Наше життя | Переглядів: 336 | Додав: moveaheadclass | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar