Вівторок
17.09.2024
18:41
Категорії розділу
Домашнє завдання [600]
Наше життя [594]
Оголошення [422]
архів [0]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
  • Полтавська Гімназія № 17
  • МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
  • Полтавська міська рада
  • Підручники, скачати
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 3
    Гостей: 3
    Користувачів: 0
    Як справи 8-В ?
    Головна » 2016 » Листопад » 24 » Thanksgiving Day
    18:54
    Thanksgiving Day

    День Подяки в Америці є одним з найулюбленіших свят. Традиційно воно відзначається в четвертий четвер листопада, починаючи з 1621 року.

    Започаткували це свято англійські колоністи з Плімутської колонії, які відзначали його разом зі своїми сусідами-індійцями, бо ті  допомогли першим поселенцям з Європи, пілігрімам, вижити і облаштуватися на новому місці. Таке свято  колоністи вирішили вважати своєрідним релігійним зібранням в ім'я Всевишнього та подякою за щедрі врожаї.

    З тих пір свято Подяки декілька разів зникало і знову з'являлося.  У 1789 році День подяки в США був офіційно затверджений загальнонаціональним святом. Відповідне рішення прийняв перший президент країни Джордж Вашингтон.  У 1863 році президент Авраам Лінкольн оголосив День подяки національним святом і вихідним днем.   Остаточно для сучасних традицій святкування День Подяки відродив і закріпив своїм рішенням як подію для всієї країни президент Франклін Рузвельт. 

    День вважається сімейним святом, — і його святкують традиційним обідом, який особливо поширений на Сході США. Обов'язковими стравами в День подяки є фарширований індик з журавлиновим соусом і солодкий пиріг з гарбузовою начинкою. До цього дня по країні звичайно відгодовують велику кількість індиків, щоб забезпечити кожну американську сім'ю по одному.

    При святкуванні Дня подяки до цих пір дотримуються споконвічних традицій. Це свято відзначають в колі рідних та близьких людей, обов'язково відвідуючи церкву та радуючи один одного теплими словами. У цей день кожен намагається щось пожертвувати нужденним, подякувати богу за все, що має, і сказати спасибі ближнім.  Святкові паради, зазвичай в костюмах перших поселенців XVII століття і індіанців також є одним з головних атрибутів свята.Напередодні Дня подяки прийнято займатися благодійністю, щоб нагодувати і порадувати бідних. На станціях метро встановлюються столи, на які можна класти свої пожертвування. Напередодні Дня Подяки президент США проводить урочисту церемонію помилування індички. Одну з двох птахів (національну індичку), заздалегідь обраних американцями на сайті Білого дому, він милує, а другу (віце-індичку) готують і подають на святковому обіді в Білому домі. У разі хвороби або смерті національної індички право не бути з’їденої і відправитися в один з парків Америки переходить до віце-індички. Ось такі вони-- давні й сучасні звичаї Дня Подяки: серйозні, щемливі і тут же кумедні, але вони призначені найголовнішим цінностям-- родині, дітям, взаємній підтримці людей, благочинності та вмінню цінувати життя щомиті.                                                                                                 Серед наших знайомих є американці, пам'ятаєте? Отже, зустрічаючи їх найближчим часом не забудьте привітати і виявити ввічливе ставлення до національних традицій.

     

    Категорія: Наше життя | Переглядів: 228 | Додав: moveaheadclass | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar