Вівторок
17.09.2024
18:52
Категорії розділу
Домашнє завдання [600]
Наше життя [594]
Оголошення [422]
архів [0]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
  • Полтавська Гімназія № 17
  • МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
  • Полтавська міська рада
  • Підручники, скачати
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Як справи 8-В ?
    Головна » 2018 » Липень » 27 » Свято Хрещення Русі. Чому це важливо?
    07:42
    Свято Хрещення Русі. Чому це важливо?

    З 2008 року, враховуючи значення православних традицій в історії і розвитку українського суспільства, на підтримку ініціативи Національної ради з питань культури і духовності, Українського фонду культури, Української православної церкви, Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та громадськості, указом президента України Віктора Ющенка № 668/2008 від 25 липня 2008 року День хрещення Київської Русі був оголошений державним святом України. Відзначається це свято 28 липня - у день пам’яті князя Володимира - хрестителя Київської Русі.

    Трохи з історії:

    Хрещення Русі — процес прийняття і поширення християнства на території Київської Русі. Ключова подія — масове хрещення мешканців Києва у 988 році, а згодом й інших міст держави князем Володимиром Святославовичем, у результаті чого християнство стало провідною релігією на Русі.     Утвердження християнства на Русі — тривалий складний процес, що розтягнувся у часі на багато століть нашої ери, пройшовши у своєму розвитку кілька важливих стадій: спонтанного проникнення християнських ідей і цінностей до  язичнецького середовища, боротьби християнства та інших світових релігій за сфери впливу, проголошення християнства державною релігією Київської Русі, протистояння язичницького суспільства новій ідеології.  Судячи з різних джерел (переказів, літописів, матеріальних пам'яток), християнське віровчення на землях, які в майбутньому увійшли до складу Київської Русі, з'явилося практично одразу після початку його поширення у світі, за часів святих апостолів. У будь-якому випадку можна говорити про те, що на момент прийняття християнства у суспільстві Київської Русі існувала велика кількість різних віровчень і напрямків, серед яких слід відмітити язичництво, християнство грецького і латинського обрядів,мусульманство, юдаїзм. Таким чином, перед Володимиром Великим, постало складне завдання — вибрати одне з віровчень про єдиного Бога, кожне з яких мало значну частину своїх прибічників на землях Русі, як державне віровчення.

    У 2018 році відзначається 1030-та річниця Хрещення Київської Русі. До цієї дати вже проводяться і будуть організовані великі заходи, бо така подія є важливою у культурі країни, отже, стосується усіх: віруючих, атеїстів, небайдужих до перетворень в Україні, жителів і гостей столиці, з рештою усіх українців. 24, 27 та 28 липня призначено великі молебні та проведення Хресної Ходи у Києві. Приємно, що влада столиці заздалегідь подбала про благоустрій, так званої в народі, Володимирської Гірки, пагорбу і парку, де і розташовано пам'ятник князеві Володимиру Великому, поблизу якого відбуватиметься більшість заходів.

     Цікавтеся історією і культурою своєї країни, бо ж є надбання, які входять до складу важливих світових подій, а отже, нам є чим пишатися, є чому навчатися, що зберігати, і на основі чого творити успішне мирне майбутнє. Вам це до снаги!

    З Добром і найкращими побажаннями-GV

    Переглядів: 165 | Додав: moveaheadclass | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar