Вівторок
17.09.2024
18:53
Категорії розділу
Домашнє завдання [600]
Наше життя [594]
Оголошення [422]
архів [0]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Полтавська Гімназія № 17
  • МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
  • Полтавська міська рада
  • Підручники, скачати
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Як справи 8-В ?
    Головна » 2018 » Травень » 14 » Оголошення про події тижня 14.05-18.05
    11:26
    Оголошення про події тижня 14.05-18.05

    Шановні учні та батьки! Будь-ласка, звертайте  увагу на перебіг подій у шкільному житті, воно -досить насичене і може бути неймовірно цікавим. По-перше, ми розпочали чергування по школі, яке триватиме по четвер включно (якщо не знадобляться зміни). Варто краще поставитися до своїх обов'язків: на уроках наполегливо працювати, покращуючи результати успішності; а під час перерв бути на постах і елементарно- виконувати належно доручення.

    По-друге, 16 травня (середа)- у школі цікаві гості- «Фонтан казок» у рамках ініціативи ЛітФонтан завітає на батьківщину основоположника української літератури Івана Котляревського – у Полтаву! І у цьому місті народилася також молода письменниця Олена Колінько, авторка пригодницької повісті-казки «Шпалереон», яка нещодавно побачила світ у «Фонтані казок».І ... увага: Олена-випускниця нашої гімназії!  Мешканці міста матимуть можливість зустрітися з Оленою Колінько, а також з двома чудовими письменниками – Іваном Андрусяком і Олегом Чаклуном, які спеціально для цього приїдуть з Києва. А учні нашої школи (стосується, в першу чергу, молодших школярів та батьків) матимуть нагоду спілкуватися з авторами і придбати літературу за цінами видавництва.

    Іван Андрусяк – поет, дитячий письменник, головний редактор видавництва «Фонтан казок». Один з найулюбленіших письменників сучасних дітей. Чимало його творів входять до нової шкільної програми – «Стефа і Чакалка», «Третій сніг», «Лякація», «Усе солодший сад. Чупакабра та інші зайчики». Відзначений багатьма преміями. Зокрема, нещодавно за поетичну книжку «Лякація» Іван Андрусяк отримав відзнаку «Дитячий поет року» від Простору української дитячої книги «БараБука», а ще переміг у книжковому рейтингу «ЛітАкцент року» в номінації «Поезія і проза для дітей».

    Олег Чаклун (Oleg Chaklun) – письменник, книжки якого вподобали вже досить багато дітей. Мікробот, роботи Веселки, принцеса Синтія – герої, пригодами яких зачитуються, і не лише діти, а й дорослі! Науково-фантастична повість Олега Чаклуна «Піраміда Синтії»  потрапила у фінал премії «Книга року BBC-2017».

    Олена Колінько – письменниця, переможниця конкурсу «Напишіть про мене книжку!»-2016. Народилася 3 грудня 1986 року в Полтаві. Закінчила Полтавську гімназію №17. Навчалася на філологічному факультеті Полтавського державного педагогічного університету імені В.Г. Короленка. Працює у поліграфічній фірмі.

    (Довідка: Ініціатива «Літературний фонтан» заснована у 2015 році  видавництвом "Фонтан казок" із популяризації читання та сучасної української літератури для дітей. Має гасло: Читай сучасне – твори майбутнє!
    Мета ініціативи:
    - популяризація сучасної української дитячої літератури та сучасних українських письменників;
    - відтворення прямої ланки зв’язку між читачами та «живими» письменниками для усвідомлення актуальності сучасної дитячої української літератури;
    - спонукання до читання сучасних українських дитячих книжок;
    - активне пропагування читання серед дітей та молоді;
    - організація зустрічей з відомими дитячими письменниками у форматах малих груп для неформального спілкування, відхід від пафосних заходів в актових залах, де немає довірчого діалогу, можливості поставити питання, почути, зацікавити.)

    По-третє, до дня Європи планується вихід до бібліотеки ім.І.П.Котляревського у Євромістечко, щоб дізнатися про стиль життя, звичаї та цікаві факти країн-сусідок з боку Європи (18 травня, 3-4-й уроки, а далі все за розкладом). 

    Плануйте свій час вдало і продуктивно. З Добром-GV

     

     

    Категорія: Наше життя | Переглядів: 186 | Додав: moveaheadclass | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar