Вівторок
17.09.2024
18:36
Категорії розділу
Домашнє завдання [600]
Наше життя [594]
Оголошення [422]
архів [0]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Полтавська Гімназія № 17
  • МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
  • Полтавська міська рада
  • Підручники, скачати
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 3
    Гостей: 3
    Користувачів: 0
    Як справи 8-В ?
    Головна » 2019 » Січень » 15 » Як вам вдається ігнорувати важливі речі?
    15:34
    Як вам вдається ігнорувати важливі речі?

    Учням та батькам! Хочеться, щоб цьогоразу дочитали замітку до кінця. Це про чергування класу по школі, на яке з'явився аж один  учень. 

    Щиро дякую Микиті Олійнику за сумлінне ставлення до доручень і зобов'язань та його бабусі Наталі Петрівні за виховання відповідального учасника суспільства. 

    Нікіта попрацював за 9-В гарно, швидко і нескладно. Дякую!

    Можна зрозуміти, що Нікіті теж, як і більшості з вас, не дуже хотілося вставати вранці, щоб на 9.00 бути в школі, та ще й добиратися маршруткою з Ліска, але відповідальність, про яку ми так багато говоримо має бути свідомою і діяти на практиці. Про день чергування навіть не я особисто попросила учнів, а вас зобов'язала школа, призначивши кожному класу один день, щоб допомогти перенести речі, прибирати, привести до ладу приміщення перед початком нового семестру. Ніхто не вбачав у цьому проблему, поки черга не дійшла до вас. Невже серед 24 учнів класу не знайшлося ще хоча  б декілька, хто зміг би прийти всього на 1 годину, щоб розібрати шкільні ялинки та скласти іграшки на зберігання, а саме таке завдання вам дісталося. 

     Доведеться визнати, що принцип партнерства і моя віра в цінність демократичного спілкування  не відбулися в нашому класі, в якому, нажаль, і колективу як такого немає. За нормального підходу, ви б вже в своїй групі чи через соцмережі домовилися б, хто піде на чергування цього разу. Вибачте за прямоту, та чи такі очевидні речі теж маю вам підказувати? тим більше в плані канікул вказано, що про 15 січня бажано повідомити заздалегідь, і коли ми перед канікулами обговорювали план, на це теж зверталася увага. якби я почула від вас "не зможу, складно, не прийду, бо у від'їзді", я б шукала серед вас, хто зможе, телефонувала б і просила. Дорогі діти, знайте, що не завжди варти діяти за вашим улюбленим принципом "хочу/ не хочу, приваблює чи не цікавить", є моменти необхідності, відповідальності та взаємоповаги.

    Моя відкрита позиція до спілкування, постійного вдосконалення і сучасних змін, віра в гідне ваше майбутнє, опанування сучасними технологіями, намагання достукатися до вас що до важливості навчання, і в першу чергу навчання мислити і діяти за ситуацією з найбільш вдалим її вирішенням; виховання вашої самосвідомості- усе є неефективним, у випадку з вами не спрацьовує!Отже, ви не готові до вільного майбутнього, через небажання розвиватися різнобічно, навчитися чути і бачити одне  одного , а не просто слухати і дивитися, а далі не реагувати, а ще більше ігнорувати.Ви неправильно розумієте свободи, видно: вам підходить жорсткий авторитарний спосіб правління. В яке європейське майбутнє ви зазбиралися з таким багажем? Ви повсякчас дивуєтеся, чому так гарно жити в Європі і що не так з нами: здається, там все дозволено і всі роблять, що їм подобається, проте таке враження хибне, адже кожен може висловлювати власну думку, аргументовано відстоювати свої переконання чи потреби, але не порушуючи основні втановлені правила. Саме цього варто навчитися. 

     Справа не в чергуванні, а у вашому ставленні. Це спостерігає вся школа і знаєте, який діагноз у 9-В по сьогодняшній ситуації...."невігластво і повноцінна зневага". Спасибі, хоч щось одержала від вас повноцінне, шкода, що зневагу. Ми у складі певної системи освіти, отже, маємо діяти за певними вимогами, а вони не такі вже й погані, якщо дослухатися до них, використати на користь саморозвитку. 

    Що ж, відпочивайте, дітки. На цьому тижні я вас більше не запрошую, але у вас ще консультація з математики 17 січня на 9.00. 

    Категорія: Наше життя | Переглядів: 222 | Додав: moveaheadclass | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar