Вівторок
17.09.2024
18:36
Категорії розділу
Домашнє завдання [600]
Наше життя [594]
Оголошення [422]
архів [0]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Полтавська Гімназія № 17
  • МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
  • Полтавська міська рада
  • Підручники, скачати
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 3
    Гостей: 3
    Користувачів: 0
    Як справи 8-В ?
    Головна » 2016 » Березень » 25 » Екскурсія та урок у музеї-садибі В.Г.Короленка
    18:54
    Екскурсія та урок у музеї-садибі В.Г.Короленка

    Оголошена на 23 березня екскурсія відбулася! Ми відвідали музей-садибу видатного письменника В.Г. Короленка, який більшу частину свого насиченого  життя провів у Полтаві, де надихався на творчість надзвичайно затишними вулицями, достойною архітектурою будівель міста і дружнім щирим ставленням працьовитих полтавців. Доводячи правдивість своїх тверджень про неймовірні можливості звичайних людей, про віру в обов'язок серед усього іншого бути щасливим, Володимир Галактіонович залишив по собі плідний доробок журналістських статей, листування і художніх творів, якими досі захоплюється більшість освіченого світу. Учасник створення скарбниці світової літератури жив у Полтаві, милувався нею і шукав саме тут щастя для своєї родини! Тепер ми можемо доторкнутися до його епохи завдяки зусиллям усіх небайдужих до збереження нашого культурного надбання.

    Наша екскурсія була досить особливою, бо співробітники музею, вбрані відповідно до часів Короленка, зустріли учнів, цитуючи твори автора і повністю заглиблюючи в атмосферу життя і творчості письменника. Гостинно і запросто демонстрували нам потім предмети побутового вжитку, які  досі функціонують: наприклад, кавовий млинок, мухоловку, самовар, ємкості для перевезення рідин, аптечку та багато іншого. Так щиро і по-домашньому приймають у цьому музеї! Дозволено роздивлятися і потримати в руках чорнильницю, скарбничку, записник, яких давно торкалися руки господарів садиби! Дивовижний музей, до якого хочеться повертатися знову і знову; тож обов'язково завітаємо на традиційні чаювання з великим задоволенням!

    Потім учнів запросили до літературно-меморіальної частини музею, де пройшов урок-психологічний етюд "Сліпий музикант" В.Г.Короленка як шлях пізнання й відкриття в житті людини". Структура уроку надала учням можливість аналізувати твір письменника, зачитати найбільш важливі уривки, насолодитися музикою і зобразити свій вже художній етюд що до основних етапів життя головного героя Петра Попельського. Приємно було спостерігати, що діти демонстрували свою підготовку, знання тексту, своє вміння мислити і вчилися співпрацювати у команді (це їм переважно вдалося). Ніколи не відмовляйтеся від запропонованих можливостей розширювати світогляд, збагачуватися духовно та підвищувати рівень освіченості. УСПІХІВ, НАСНАГИ і ЗАДОВОЛЕННЯ усім учням і співробітникам музею. Дякую Тетяні Іванівні Калантай, яка нас супроводжувала і, сподіваюся, одержала приємні враження.

    Категорія: Наше життя | Переглядів: 258 | Додав: moveaheadclass | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar