Вівторок
17.09.2024
18:38
Категорії розділу
Домашнє завдання [600]
Наше життя [594]
Оголошення [422]
архів [0]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Полтавська Гімназія № 17
  • МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
  • Полтавська міська рада
  • Підручники, скачати
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 4
    Гостей: 4
    Користувачів: 0
    Як справи 8-В ?
    Головна » 2016 » Грудень » 1 » Дні й важливі дати:1 грудня
    18:02
    Дні й важливі дати:1 грудня

    Сьогодні виповнюється 25 років відтоді, як українці на Всеукраїнському референдумі проголосували за незалежність власної країни. 1 грудня 1991 року в Україні відбувся Всеукраїнський референдум щодо незалежності України, на якому волевиявленням народу було підтверджено Акт проголошення незалежності України, ухвалений 24 серпня 1991 року Верховною Радою України, за який тоді проголосували 346 народних депутатів.  Напередодні референдуму великий вплив мала небайдужа позиція української інтелігенції, зокрема, пристрасне слово Ліни Костенко, з яким вона звернулася до громадськості: «Люди! Ось ви в неділю підете до виборчих дільниць, але не думайте, що це ваші кроки. Це вже хода історії!». Так, історія пішла далі.... та на її сторінках записано, що 1 грудня 1991 року більше 90% виборців дали ствердну відповідь на запитання: «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?» Не було жодного регіону, жодного населеного пункту, де ідея незалежності України не знайшла б підтримки більшості громадян. Саме Всеукраїнський референдум наділив прийнятий Верховною Радою Акт проголошення незалежності України тією юридичною силою, яка дозволила ствердити: Радянський Союз як об’єкт міжнародного права перестав існувати, а на політичній карті світу з’явилася нова незалежна держава – Україна. Вже наступного дня, 2 грудня 1991-го незалежність України визнали Польща і Канада, 4 грудня – Литва і Латвія. Всеукраїнський референдум 1 грудня 1991 року пройшов в один день з першими виборами президента України, ним став Леонід Кравчук.

     

    Також слід пам'ятати , що рішенням ООН 1 грудня визначено міжнародним днем боротьби зі СНІДом. Започатковано такий день Всесвітньою організацією охорони здоров'я в 1988 році. В багатьох країнах світу цього дня проводяться суспільні акції та благодійні концерти, мета яких привернути увагу до проблеми поширення імунодефіциту людини. Щороку в Україні реєструють близько 20000 випадків зараження, тож країна, нажаль, займає друге у Європі та п'яте у світі місце за темпами поширеня захворювання.З  метою профілактики та допомоги хворим було створено декілька благодійних фондів, найвідоміший з яких фонд "АнтиСНІД" Олени Пінчук. Офіційним символом боротьби зі Снідом стала червона стрічка, запропонована американським художником Френком Муром у 1991 році.           Про таку проблему не можна мовчати. Необхідно розповідати людям про основні причини та наслідки. В житті не реально застрахуватися на всі випадки без вийнятку, люди схильні помилятися чи піддаватися впливу, особливо у юному віці. Та бувають такі випадковості, результат яких може стати невиправним.

    Потрібно більше знати, мати власну думку і вчитися  аналізувати ситуацію. В житті не потрібно боятися, слід бути просто обережним.Отже, любі учні, навчайтеся і будьте обізнаними, тоді ваше життя буде яскравим і завантаженим, а як наслідок не буде часу на дурощі чи помилки, у світі так багато цікавих і приємних відкриттів!

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Категорія: Наше життя | Переглядів: 171 | Додав: moveaheadclass | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar