Вівторок
17.09.2024
18:43
Категорії розділу
Домашнє завдання [600]
Наше життя [594]
Оголошення [422]
архів [0]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
  • Полтавська Гімназія № 17
  • МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
  • Полтавська міська рада
  • Підручники, скачати
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0
    Як справи 8-В ?
    Головна » 2016 » Вересень » 8 » 8 вересня- Міжнародний День Грамотності
    19:36
    8 вересня- Міжнародний День Грамотності

    Вітаю! Бути освіченим, грамотним і обізнаним--чудово! Кожен з вас- вже щасливий, бо має можливість навчатися--скористайтеся цим! Зараз про вашу освіту турбуються дорослі, та варто вчитися пізнавати світ, навчатися самоосвіті, щоб процес вашого власного розвитку ніхто і ніколи не зупинив. Двічі восени ми надаємо особливої уваги  важливості бути навченим: 8 вересня у Міжнародний  День Грамотності та 9 листопада у День слов'янської писемності, але для того, щоб бути по-справжньому грамотним, важливо не лише уважно вчити правила мови, необхідно багато читати і обов'язково щодня!

    Цими днями багато подій, вартих того, щоб їх обговорити. У п'ятницю, сподіваюся, знайдемо таку можливість. Отже, слідкуйте за олімпійськими подіями, тепер вже паралімпіади, яка 7 вересня відкрилася в Ріо, поміркуйте про ставлення до Дня грамотності, а ще вереснева субота цього тижня вписана в історію українського кіно. Серед усього накопичення подій варто бачити важливі, прекрасні й корисні.

    " Короткий  екскурс" в історію Дня Грамотності.

    Починаючи з 1966 року ЮНЕСКО відзначає Міжнародний день грамотності, намагаючись саме в такий спосіб привернути увагу суспільства, щоб збудити його активність і досягти підтримки зусиль, спрямованих на розповсюдження грамотності— однієї з головних сфер діяльності ЮНЕСКО починаючи з часів її першої Генеральної конференції в 1946 році. Традиція щорічно відзначати цей день започаткована відповідною рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів освіти з ліквідації неграмотності, що відбулася в Тегерані у вересні 1965 року. Саме ця конференція рекомендувала оголосити 8 вересня, дату урочистого відкриття конференції, Міжнародним днем грамотності та святкувати його щорічно в усьому світі.

    Мета Міжнародного дня грамотності — відзначити, що бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства в цілому. Він підкреслює важливість грамотності та хоча б базової освіти як незамінних інструментів, що необхідні для побудови інтегрованого й мирного суспільства у XXI столітті.

    За останніми даними 771 мільйон дорослих є неосвіченими (практично кожна дев'ята доросла людина--неграмотна), а приблизно 100 мільйонів дітей не ходять до школи. Більшість неосвіченого населення нашої планети-- жінки, особливо в країнах, які розвиваються. Крім того, величезна кількість і дітей, і молоді, і дорослих людей, охоплених шкільними й іншими освітніми програмами, не відповідають рівню, необхідному для того, щоб їх можна було вважати освіченими в умовах сьогоднішнього світу, який з кожним роком стає все складнішим.

    На сьогодні майже чотири мільярди жителів нашої планети вміють читати і писати. Освічених людей із кожним роком стає все більше й більше, але боротьба з неуцтвом залишається надзвичайно складною та масштабною проблемою.

    Що означає грамотність? Це не тільки вміння читати і писати на примітивному рівні. За визначенням ЮНЕСКО, грамотність для людини прирівнюється до свободи.

    Одне зі значень слова "грамотність" - це володіння цілим комплексом суспільно-необхідних знань і, навичок, які дозволяють людям свідомо брати участь у соціальних процесах, а також вільно спілкуватися різними мовами і в різних культурах у сучасному світі.

    Так Міжнародний день грамотності 2016 року відбувається під девізом "Читаючи минуле, пишемо майбутнє". Це дає можливість оцінити успіхи проведеної за 50 років роботи і запропонувати новаторські шляхи подальшого підвищення рівня грамотності в майбутньому.

    За останніми дослідженнями у рейтингу ЮНЕСКО що до грамотності населення у світі  Україна стабільно посідає п'яте місце, нажаль, у  списку  за рівнем розвитку життя і освіченості-- 81-ше  серед 137 країн.

     Традиційно "донизу" Україну тягнуть такі показники, як тривалість та рівень життя, а підтримує "на плаву" рівень освіти.

    Навчайтеся наполегливо, вдумливо і результативно! Будьте грамотними!  З Добром--GV

     

     

     

     

    Категорія: Наше життя | Переглядів: 535 | Додав: moveaheadclass | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar