Вівторок
17.09.2024
18:29
Категорії розділу
Домашнє завдання [600]
Наше життя [594]
Оголошення [422]
архів [0]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
  • Полтавська Гімназія № 17
  • МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
  • Полтавська міська рада
  • Підручники, скачати
  • Best uCoz Websites
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Як справи 8-В ?
    Головна » 2018 » Листопад » 21 » 21 листопада
    17:55
    21 листопада

    21 листопада- День Гідності та Свободи.

    Всесвітній День Гідності (Global Dignity Day) став звичаєм в Україні з 2014 року. Практика нагадувати про важливість таких понять як рівність, свобода, справедливість, мир, правопорядок, ГІДНІСТЬ: власна, національна, духовна, вже давно існує в більшості країн. Україна прийшла до цього, нажаль, через болісні випробування двох революцій сучасності: Помаранчевої (2004) та Революції Гідності (листопад 2013- лютий 2014). 

    Цього разу в гімназії події присвячено цілий Тиждень Гідності та Свободи, який поступово розкриває важливість знань, навчає мислити глобально разом зі світовою спільнотою. З учнями 9-В подорож до особистісної ідентифікації ми розпочали ще в п'ятницю на День Толерантності, в продовж тижня говоримо на теми, які так чи інакше стосуються Гідності ЛЮДИНИ. Та обговорити весь матеріал, який підготовлено спільнотою людей, зацікавлених у зростанні покоління 21 століття, неможливо у межах відведеного часу, бо найголовніше завдання учнів- здобувати знання під час уроків. Тож рекомендую деякі відео та коментарі, які ви зможете переглянути та обговорити вдома: Відеосвідчення жертв Голокосту і Голодомору,https://bit.ly/testimonialsgdignityukraine2018 ; Анонс фільму, http://bit.ly/2PdDru1 (про засновника мережі McDonald's), та ін., які підкажуть діти, якщо запам'ятали звернення Далай Лами до молоді світу. 

    Дякую батькам за родинне виховання, бо під час наших бесід учні намагаються уважно слухати, можливо не все ще достеменно розуміють, з чимось внутрішньо не погоджуються, та намагаються розібратися з новою інформацією чи підтвердити вже відоме, перетворивши на практичні знання.

     Сьогодні з бесідою про поведінку, гідну учнів гімназії ,завітала до класу завуч Людмила Дмитрівна. Учні виявили ввічливість, уважність та повагу. А згодом, долучилися до акції на цілий день "Донести посил про День Гідності та Свободи в Україні". Приємно, що не довелося нічого дуже роз'яснювати: кожен чітко зробив свій вибір і був на єдиній хвилі зі спільнотою прогресивних українців, що прагнуть змінити країну на краще. Дякую. 

    Основні принципи гідності:
    1. Кожна людина має право на гідне життя
    2. Гідне життя означає можливість реалізувати свій потенціал, що має підкріплюватися гідною медичною допомогою, освітою, заробітком і почуттям безпеки
    3. Гідність означає свободу вибору й дій і повагу до цих прав.
    4. У своїх діях ми повинні керуватися почуттям власної гідності
    5. Перш за все, наша гідність взаємопов’язана з гідністю інших людей.

    "А ви думали, що Україна так просто?

    Україна- це супер!

    Україна- це ексклюзив."    (Ліна Костенко)

    Будьте вартими своєї країни, сильної, щедрої, нездоланної, розумної, вільної, працьовитої та майстерної ! Усима силами прагніть жити гідно і мирно на СВОЇЙ РІДНІЙ землі, а якісна освіта стане ключем до свободи вашої особистості.

    Категорія: Наше життя | Переглядів: 166 | Додав: moveaheadclass | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar